Visita a Ca l'Arpa

Hem visitat el restaurant de CA L’ARPA, primer la Montse ens ha explicat com funciona la sala, com s’ha d’atendre i servir als clients i com ens hem de comportar quan mengem. A la cuina en Pere ens ha fet unes receptes amb pomes: gelat de poma, pastisset de poma... era boníssim. Moltes gràcies per la vostra atenció!

CLASSE DE PROTOCOL

Hem fet una classe de protocol perquè comportar-se bé a taula és signe de bona educació. Entre altres activitats hem après a parar la taula, a agafar bé els coberts i a menjar amb la boca tancada. Ens hi hem fixa’t molt per poder posar en pràctica tot el que hem après.

Hem fet galetes com els prehistòrics

Els de 3r vam visitar el Parc Neolític de la Draga. Vam fer galetes com els prehistòrics. Primer vam aixafar amb dues pedres avellanes i blat i vam aconseguir farina. La vam barrejar amb una mica d'aigua i vam fer galetes. Mentrestant el monitor va encendre foc. Vam col·locar les galetes damunt d'una llosa i vam posar-la al foc. Quan les galetes van estar cuites les vam menjar. Els que volíem hi posavem mel.Estaven molt bones.

L’APICULTOR

En Joan Vilaseca ha tingut l’amabilitat de visitar-nos a l’escola i explicar-nos com és el món de les abelles i les tasques de l’apicultor. Ha estat molt interessant perquè hem pogut veure d’aprop les abelles, els rucs, les cel.les, la mel, la cera i tot el material que utilitza quan treballa.

6è VISITA CA L'ARPA

En Pere i la Monste ens van obrir les portes del seu restaurant. Durant dues hores llargues vam poder viure en primera persona com es funciona a la sala i a la cuina d'un restaurant com el seu. Vam fer una classe accelarada de protocol i bones maneres, vam poder demanar un menú degustació i imaginar-nos degustar una copa d'un bon vi de la seva extencíssima bodega. Després vam transformar-nos en cuiners. Ens van mostrar la seva cuina i explicar el funcionament de l'elaboració dels plats. Per acabar vam crear el nostre propi postre: un pastisset de compota de poma amb aroma de canyela o gingebre amb gelat de poma àcida, espectacular, per cert.
Tot un honor.

QUÍMICA A LA CUINA!

Els alumnes de 3r d'ESO ens han convertit per uns minuts en Ferrans Adria's. Ha estat espectacular. Han preparat dos tallers. En un d'ells ens han ofert la possibilitat de crear caviar de meló amb aroma salat i en l'altre fer raviolis de mango. El procés dels dos tallers ha estat laboriós. Havíem de seguir fil per randa les explicacions que ens donaven els nostres químics de cuina particulars. Hem fet servir una alga per fer espessa la fruita triturada i càlcic per solidificar les bombolles i els raviolis que hem anat creant. Finalment ho hem provat. Cuina moderna i innovadora a l'escola, us ho podeu creure?

CICLE SUPERIOR CUINA FENT CIÈNCIA

Els alumnes de 5è i 6è hem elaborat mató i hem vist com els components de la llet es poden separar. Després de posar a bullir llet fresca de vaca, hem afegit el quall. En el nostre cas hem posat vinagre de poma; un àcid que ha fet que el mató (la part sòlida) es separi del sèrum (la part líquida). L'hem tastat. Alguns s'han atrevit sense mel, d'altres l'han preferit endolcir. Després hem preparat oli de farigola i romaní. Més endavant podrem comprovar que l'oli, entre d'altres coses, ens permet de macerar-lo amb una planta i aconseguir que aquest quedi aromatitzat. Per acabar hem fet una torre de colors. En aquest cas hem après una característica dels líquids: la densitat. En funció del seu "pes" el líquid introduït a la proveta es situa a una alçada o una altra Ha estat al·lucinant!
De Películas

5è visita la Marisqueria Gil's

Pel·lícules

Bon profit!

L'alumnat de 4t, en els tallers d'escriptura hem treballat el recull de poemes "Bon profit" de Miquel Martí i Pol.
Com que ens han agradat molt, hem decidit escriure els nostres propis poemes.

Tastet 1

PINTAR AMB TINTA DE SÈPIA

La sèpia i el calamar utilitzen la tinta que fabriquen per a defensar-se, nosaltres l'hem fet servir per pintar. Ens hem embrutit una mica els dits, però ha valgut la pena, els dibuixos ens han quedat molt bé.

VISITA AL RESTAURANT CA L'ARPA

Els nens i les nenes de 3r hem visitat el restaurant de Ca l'Arpa. En primer lloc la Montse ens ha explicat com  ens hem de comportar en un restaurant.   Dos alumnes han fet de client.i així  ho hem entès tot molt bé. Ens ha anat explicant tot el que fan quan els clients entren, com es para la taula, i quin ha de ser el nostre comportament. Després en Pere ens ha ensenyat la cuina i hem preparat un `pastís de poma i un gelat de poma deliciosos. Ens ha agradat molt!!!.

SORTIDA A L'ESCALA

Els nens i nenes de Cicle Mitjà hem anat a l'Escala per conèixer la pesca de la teranyina i els mètodes de conservació de l'anxova. Hem començat la visita a MARAM, després hem fet un recorregut pel port per conèixer els ormeigs i les barques de pesca i hem acabat l’activitat amb un taller pràctic per confeccionar un pot d’anxova amb salmorra.

LES ANXOVES DE L'ESCALA

La salaó és un mètode destinat a conservar els aliments. En salaó, els aliments duren molt més perquè la quantitat d’aigua de l’aliment es redueix.

Els grecs van introduir la tècnica de la conservació de la salaó, posteriorment els romans van continuar amb aquest art de salar i avui en dia encara es manté.
Al nostre país les anxoves són un producte estretament lligat a l’Escala, encara que se’n pesquen i se salen a altres indrets del golf de Roses.

SI CLIQUEU AQUÍ PODREU VEURE UN VÍDEO MOLT INTERESSANT

FEM MATÓ

A Cicle Mitjà hem fet mató.
Primer hem fet escalfar la llet.
Quan ja estava a punt de bullir hi hem afegit vinagre de poma i la llet s'ha tallat, ho hem remenat durant una estona.
Hem posat un colador cobert amb un tovalló de roba damunt d'un recipient i hi hem abocat la llet tallada.
La part líquida, el serum, passa al recipient i la part quallada queda al colador.
Ho hem premsat bé i ja tenim el mató fet.

Dibuixant sobre la llet

Hem fet un experiment molt divertit. Hem dibuixat a sobre de la llet.
Per fer-lo es necessita: llet sencera, colorants alimentaris líquids,aigua, bastonets de les orelles i sabó
Es deixen caure unes gotes de colorant sobre la llet,els greixos que conté la llet fa que els colorants quedin concentrats
Toquem el centre del recipient amb un costat del bastonet i veiem que no passa res.
Mullem l’altre costat del bastonet amb sabó i si ho tornem a provar veiem que els colors s’allunyen del bastonet ràpidament.
Si anem tocant amb el bastonet a sobre dels colors a poc a poc. Observem com aquests es van movent i barrejant.

Empúries

Els de Cicle Superior hem anar a Empúries, unes viles gregues i romanes amb gran tradició gastronòmica.
Cliqueu sobre la foto i veureu les imatges de la nostra sortida.

De

Visitem la Marisqueria Gil's

Els nens i les nenes de 2n i de 5è hem visitat la Marisqueria Gil's. El pare de la Clàudia ens ha ensenyat com treballa a la cuina i com s'ha de coure un pop molt gros. També ens ha fet un brouni deliciós.
Amb la mare de la Clàudia hem après a parar la taula, a plegar els tovallons de maneres diferents i a recollir les engrunes de pa. MOLTES GRÀCIES! Ens ho hem passat molt bé!

Cambrers en pràctiques

Portem ja uns dies de pràctiques i es nota, els cambrers del restaurant Mediterrània ja quasi estem a punt.

Tallers a Can Xabanet

Els nens i nenes de 4t hem estat durant unes hores aprenents de cambrers i de cuiners de Can Xabanet. En Joan ens han ensenyat a parar bé una taula, a plegar tovallons i a servir, hem practicat amb unes croquetes molt especials!
Amb en Pep hem treballat a la cuina, hem fet uns canalons molt bons.
Hem après moltes coses i ens ho hem passat molt bé!

Películas

Museu de la Confitura

Hem fet una visita molt dolça al MUSEU de la CONFITURA de Torrent. La propietària, la senyora Georgina Regàs ens ha atès molt bé i ens ha ensenyat els secrets per fer confitures de molts sabors diferents: maduixa, plàtan, taronja, cirera, pastanaga…


Hem fet pastís de fruita amb gelatina

Esmorzars amb "química" és el primer taller de cuina que hem fet els alumnes de cicle mitjà. Un grup de nois i noies de 3r d'ESO ens han ajudat a elaborar pastissos de fruita amb gelatina d'agar agar (aquest nom ens ha fet molta gràcia, no sabiem què volia dir, ara ja sabem que és una alga).
Els sucs de fruita s'han convertit en gelatina, d'estat líquid s'ha passat a sòlid. Això és química!

Visita a Can Xavanet

Hem fet una una visita al restaurant de Can Xavanet. Amb en Joan hem après a parar correctament la taula, presentar els tovallons de formes originals i a servir “croquetes” amb coberts. Amb en Pep hem conegut la cuina i hem fet canalons. Ha estat una bona experiència i ara ja podrem fer-los a casa. Moltes gràcies a tots dos!


Himme dels petits cuiners

Sóc un cuiner
que remena les cassoles,
faig bon menjar
i tothom se´n llepa els dits.
Les cassoles en el foc
faig bullir a poc a poc
jo fregeixo les patates, les verdures i els fesols

Verdures ecològiques

El senyor Oriol de BIÒRICA ens ha explicat com es fa el cultiu de verdures ecològiques i els avantatges que comporten per la salut.

Inauguració del Restaurant - Mediterrània.

Hem inaugurat el Restaurant Mediterrània i la Maria Lluïsa ens ha proposat fer un taller "d'Esmorzars amb Química" on hem après a fer batuts amb escuma de vainilla, maduixes i xocolata. És el primer pas per esdevenir Petits Xefs...




















l'arrrós

Amb la tecnologia de Blogger.